Date - Match

Det begynner med et klikk

Vurder det! (3987)

8.2

Det begynner med et klikk

Vurder det! (3987)

9.6

Date - Match

Det begynner med et klikk

Vurder det! (3987)

8.2

Det begynner med et klikk

Vurder det! (3987)

9.6

Dating på nett

Et par dating på kafe
Foto av William Moreland på Unsplash

Før når man var på utkikk etter ny kjæreste, hadde man i prinsippet fire muligheter.

Metode 1 – Vente

Du kunne bare vente, håpe at dine daglige aktiviteter gjorde at du treffer noen.

Denne tilnærmingen kan være effektiv hvis du har et svært aktivt liv. Det er også en metode som alle egentlig benytter seg av. Å gi din romantiske skjebne til vinden gir best resultater når du har et aktivt og sosialt liv.

Gjerne fylt med sosiale sammenkomster som bryllup, konferanser eller lignende.

Metode 2 – Setup av venner

Du kunne be venner og bekjente om å introdusere deg for noen. Problemet er, mens du kanskje spør: “Kjenner du noen som kan være den rette for meg?” Hører de fleste venner, familie og kolleger: “Kjenner du noen som er av det aktuelle kjønn og som er singel?”

De vil derfor kople deg med alle de liker selv som er single, men det er kanskje ikke den rette for deg. Hvis du er eksternt kresen eller flittig, vil du sannsynligvis tråle gjennom alle dine nære venner i en måned eller så. Muligens med en anelse frustrasjon.

Metode 3 – Feste på byen

Du kan også gå ut på byen hver helg, besøke masse barer og klubber, men ineffektiviteten til denne metoden har blitt en klisje i seg selv.

Dessuten er denne metoden en tidstyv av dimensjoner, da din innebygde filtreringsmekanisme ofte er satt ut av spill på grunn av alkohol.

Metode 4 – Interesser

Til slutt kunne du bli med i en aktivitetsgruppe eller starte en ny hobby. Denne metoden virker som en god idé til du faktisk prøver det og innser at selv om de best delte gruppens aktiviteter, er det ikke sannsynlig at du finner mer enn åtte mulige partnere med akseptable aldre og nivåer av attraktivitet.

Når du vurderer tiden som er nødvendig for å til og med legge til disse åtte tilfeldige personene i datingpoolen din, sammen med sannsynligheten for at en av dem vil være interessert i deg og tilgjengelig, blir dette alternativet langt mindre tiltalende.

Nettdating

Heldigvis lever vi i nåtiden. Vi har Internett, et stort romantisk kjøttmarked, til vår disposisjon. Hvis du har veldig lyst til å finne deg noen å finne noen og du tar oppgaven seriøst, bør du bruke datingwebsider.

I tillegg til å spare tid (for ikke å nevne tiden til andre) gjennom å la deg filtrere for de med passende alder, kjønn og nivå av attraktivitet, kan du også filtrere dem med kompatible hobbyer, faglig bakgrunn, personlighetstrekk, og forholdsfilosofier. Det siste filteret kan være viktig hvis du er ute eter noe annet et gammeldags monogamt forhold.

Du er ikke lenger avhengig av en håndfull mennesker i ditt utvidede sosiale nettverk, men kan velge mellom bokstavelig talt hundrevis av mennesker i uken for å finne den perfekte partneren.

Mens du leter etter en partner på nettet, kan du tenke litt gjennom hva du ønsker. Er det mye som er viktigere enn å finne sin livspartner? Hva gjør du når den tiden kommer?

Først må du bestemme deg for nøyaktig hva du leter etter. De som feiler i online dating, feiler vanligvis på grunn av mangelen på engasjement, følelsesmessig sårbarhet og at de ikke har klart å definere hva de ønsker av en partner.

På grunn av det store utvalget som er tilgjengelige for deg når du bruker online datingsider, må du kunne oppgi spesifikke egenskaper som enten må, eller må ikke, være til stede i en god kandidat. Med må-ha og en avtale om å bryte detaljer i tankene, meld deg på et par datingsider. Hvert nettsted vil ha sin egen følelse og tiltrekke seg en bestemt type bruker. Test ut flere forskjellige sider.

Det kan ta litt tid å sette opp en konto før du kan sende ut de første meldingene. Kikk gjerne på andre sin profil slik at du får en ide til hvordan du vil at profilen din skal se ut og hvordan du kan skille deg ut fra andre. Ta deg god tid for dette er viktig (hvis du er seriøs).

Når du laster opp et bilder av deg selv, husk at en erfaren “datingside” brukere vil se etter tegn som du har forsøkt å skjule (det skjer), så vær sikker på at du ikke har alle bildene tatt fra samme vinkel, under vann, fra langt unna, osv. Vær også forsiktig så du ikke legger ut en masse bilder av deg selv som står på en veldig seksualisert måte. Det vil tiltrekke seg en egen type brukere som du kanskje ikke vil ha kontakt med og som bare spiser av tiden din.

Denne grundigheten kan øke det totale antallet meldinger du mottar, og du vil motta meldinger fra den typen mennesker du ønsker å bli kjent med.

Når kontoen er konfigurert, begynn å sende ut meldinger. Folk klager ofte på at de mottar kopierte og limte inn meldinger gjennom datingsider og hevder at du aldri bør bruke denne meldingsformen. Dette er bare tull. Skreddersydde meldinger kan bare øke responsraten din med rundt 5%. Gitt hvor lang tid det tar å lage en original melding og antall personer man vanligvis må kontakte gjennom et online datingside, er det bare fornuftig å sende unike meldinger til de som har profiler som virkelig tiltrekker seg oppmerksomheten din. For de fleste meldinger fungerer det perfekt å bli kopiert og limt inn (70%) og 30% unikt for profilen.

Disse meldingene skal være godt utformet, ekte (selv kopiere og limte meldinger kan være ekte) og kortfattet. Gjør det klart at du er interessert i å treffes, men ikke spør i den første meldingen. Mange posterer villedende bilder av seg selv på profilen. Ikke la dette skremme deg fra å bruke en nettbasert datingside. Det er ikke mer ondsinnet enn å bruke sminke. Bare trekk fra litt i filtreringsprosessen, og vær ærlig på den måten du representerer deg selv på for å spare andres tid (sannheten om hvordan du ser ut og hva du gjør, vil etter hvert komme ut, du kan like godt være ærlig fra dag en).

For å unngå å bli villedet før du investerer i et personlig møte, be om å få bli venn med en mulig partner på Facebook eller andre sosiale medier. Ved å gjøre det, vil du sannsynligvis finne bilder som kan gi deg en langt bedre ide om hvordan han eller hun egentlig ser ut. Facebook-bilder er ofte tatt for helt andre grunner enn å se bra ut.

Facebook-profiler vil også hjelpe deg med å avgjøre om noen faktisk er single (noen som er utro vil lite sannsynlig gi deg tilgang til hans eller hennes Facebook-profil), pluss at de kan brukes til å finne enkeltpersoners LinkedIn-profiler og andre online-kontoer som gir nyttig informasjon om deres personlighet og arbeid. Husk mange juger om mye på nettet.

Er du en seriøs dater noterer du deg litt om hva du prater med de forskjellige om slik at du kan samle personlig info og grunnleggende informasjon. Jo mer tid dere bruker sammen jo mer informasjon har du om interessante samtaler dere har hatt osv.

Hvis du tar dating seriøst, er det sannsynlig at du dater 3-5 personer i uken, noe som kan gjøre det vanskelig å huske alt om alle. Å kunne friske opp litt om en mulig partner før dere prates igjen (mens du fortsatt møter andre mennesker) kan spare deg for mye trøbbel og forlegenhet.

Slik kan du sile ut de du finner mest aktuelle. Å finne en langsiktig partner er ikke en enkel prosess og bør behandles nesten som en deltidsjobb. Det krever omhu, tid, sosialt ubehag, forskning og tålmodighet. Alt arbeidet er verdt det når du treffer noen du vil tilbringe resten av livet med. Lykke til!